E-Coaching: persoonlijke coaching op afstand


E-Coaching of online coaching is een vorm van coaching op afstand. In deze tijd is het een veel gebruikte manier om op jouw tijd en plaats te werken aan meer inzicht in jezelf en om te groeien in wie je wilt zijn.

Het contact voor de coachingsgesprekken verloopt voornamelijk schriftelijk via email of chat. Voor persoonlijk contact maken we ook gebruik van telefoon of beeldbellen via Whatsapp/Skype. Er wordt rekening gehouden met jouw voorkeur hierin. De stappen die we doorlopen bij E-coaching kun je vergelijken met hoe dat bij de persoonlijke gesprekken gaat. Kijk daarom voor meer informatie over de inhoud van online coaching bij persoonlijke gesprekken voor groei en creatieve verwerking of waarom coaching & creatief.

Hoe verloopt online coaching

In de praktijk ziet deze begeleiding er ongeveer als volgt uit. Je krijgt via email vragen en opdrachten die je helpen om jouw doelstelling voor het coachtraject te formuleren en door de tijd heen te realiseren. Deze vragen en opdrachten kun je beantwoorden en uitwerken op jouw tijdstip. Dat draagt in positieve zin bij aan het proces omdat je de tijd kunt nemen die je nodig hebt om na te denken over jezelf en de antwoorden die je wilt formuleren. Ook als we gebruik maken van de bijbehorende creatieve opdrachten, dan voer je die thuis uit op het moment dat het jou het beste uitkomt. We bespreken de resultaten van de opdrachten door middel van foto’s en tekst die je via email stuurt. We spreken ook een vast moment af waarop we telefonisch of via beeldbellen contact kunnen hebben om te bespreken hoe het proces voor jou verloopt.

Deze manier van coaching lijkt misschien minder persoonlijk maar is zeker betrokken en krachtig. Doordat Atelier for Hope de opdrachten via email aan je verstuurt heb je alle tijd om dingen nog eens na te lezen of later opnieuw te bekijken. Ook draagt het overdenken, schrijven en formuleren van antwoorden bij aan het herschikken van informatie in je hersenen.

Van harte welkom om vrijblijvend meer informatie of een gratis kennismakingsgesprek aan te vragen.

Online coaching en creatieve verwerking. Christelijke Bijbelse Coaching via internet email en telefoon

Creativiteit is de kunst om naar dingen te kijken alsof je ze voor het eerst ziet