Groeien & creatief verwerken in kleine groepen


Diverse thema’s voor persoonlijke groei of verwerking van verlies zijn heel geschikt om samen met anderen te doorlopen. Daarom worden bij Atelier for Hope Coaching themagerichte groepsbijeenkomsten georganiseerd. Bij deze vorm van groepscoaching kan je in veilige omgeving in klein groepsverband meer inzicht krijgen in jezelf en wat voor jou écht belangrijk is

Je komt samen met een aantal andere mensen die dezelfde dingen hebben meegemaakt of op hetzelfde gebied willen groeien. Daarbij kun je denken aan verlies van dierbaren, het doormaken of verwerken van ziekte , of bijvoorbeeld het verlangen om te groeien in zelfvertrouwen of geloof. Door naar elkaar te luisteren en met elkaar te delen en bemoedigen, leren we ook van elkaar. Het is vaak ook bijzonder verhelderend om van anderen te horen waar ze in vastlopen en hoe ze daarmee omgaan. Ik begeleid de gesprekken als coach met gerichte vragen en theoretische informatie die je helpt om te groeien.

Coaching in kleine groepen is ook heel geschikt voor bijvoorbeeld moeders met dochters om rond een bepaald thema met elkaar te groeien en te verwerken.

Creatief verwerken in groepsverband

Ook bij de groepstraining zijn de creatieve opdrachten een belangrijk onderdeel om aan de ene kant dieper na te denken over jezelf en anderzijds creatief te verwerken. Als deelnemer aan groepscoaching maak je dan ook altijd een kunstwerk met betrekking tot het thema in relatie met jouzelf als persoon. Soms vraagt een creatieve verwerking bij een bepaald thema meerdere uren (denk aan droogtijd etc). Een groepsbijeenkomst kan om die reden uit meerdere dagen of dagdelen bestaan.

Een aantal voorbeelden van groepsgesprekken die kunnen worden georganiseerd zijn:

een dierbare herinnering
 ik mag er zijn
bewaar je hart
groeien in geloof

PLANNING 2021:

In verband met de overheidsmaatregelen zijn er voor 2021 nog geen groepstrainingen gepland. Ondanks dat is het wel mogelijk om een afspraak te maken voor persoonlijke gesprekken of E-Coaching. Voel je vrij om contact op te nemen voor een persoonlijk gesprek voor creatieve verwerking en/of groei.

Kijk ook voor uitleg over creatieve coaching bij waarom coaching & creatief.

Luisteren, delen, bemoedigen en groeien.